ГоловнаСвіт

Трамп намагається нівелювати ходи Клінтон, що мобілізують молодих виборців, - Курмашов

"Республіканський кандидат заявляє, що перетворення передвиборних заходів у концерти, як це робить Гілларі Клінтон, - відволікання уваги".

Кандидат в президенти США Дональд Трамп у своїх виступах почав обігрувати факт приєднання до кампанії своєї суперниці, Гілларі Клінтон, таких топ-представників американської поп-сцени, як Jay-Z і Beyonce, кажучи, що він може собі дозволити не привозити на свої передвиборчі заходи зірок шоу-бізнесу.

"Якщо коротко узагальнити те, що говорить Трамп, то меседжі його промов приблизно такі. Республіканський кандидат заявляє, що на його виступах є він, є виборці і є розмова про проблеми людей, а перетворення передвиборних заходів в концерти, як це робить Гілларі Клінтон, - відволікання уваги людей від реальних проблем і неприємних питань з приводу її кампанії", - відзначає директор політичних програм Інституту Горшеніна Євген Курмашов, який з делегацією Інституту перебуває в США, де проводить серію зустрічей з політиками, представниками різних організацій та інституцій.

Експерт характеризує меседж, спрямований на нівелювання останніх гучних ходів Гілларі з підтримкою її кандидатури зірками шоу-бізнесу США, як вдалий хід Трампа.

З іншого боку, штаб Клінтон, очевидно, стурбований явкою молоді. Раннє голосування в багатьох штатах показує, що молодь поки що не дуже активна, тоді як позиції Клінтон серед так званих millennials, згідно з соціологією, дуже міцні, каже експерт Інституту Горшеніна.

"Тому в останні дні ми бачимо, як до кампанії Клінтон приєднується все більше знакових для американської молоді персонажів, таких як Бейонсе, Дженніфер Лопес, Фаррелл Вільямс, Кеті Перрі та інші, із закликом до голосування за демократичного кандидата", - відзначає експерт.

При цьому Євген Курмашов констатує, що Трамп не може похвалитися такою підтримкою. Бюджети його кампанії і комунікації з селебретіз не порівняти з можливостями Клінтон, однак він не обходить стороною факти залучення зірок в кампанію Гілларі і відігрує їх максимально ефективно для себе.

Делегація Інституту Горшеніна планує відвідати сьогодні масштабний захід Гілларі Клінтон у Філадельфії, де, як очікується, зберуться понад десяти тисяч її прихильників, переважно молодь, і де також очікується "зоряний десант". "Клінтон не може дозволити собі випустити з рук Пенсільванію, і сьогоднішня подія в Філадельфії, за задумом її штабу, має значним чином мобілізувати молодь в одному з ключових штатів", - зазначає Євген Курмашов.

Делегація Інституту Горшеніна перебуває в США, де проводить серію зустрічей з політиками, представниками різних організацій та інституцій. Мета - вивчення і експертна оцінка ходу виборів у США, а також аналіз ситуації в Україні та в світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram