ГоловнаСвіт

Ватикан засудив радіо, яке назвало землетруси в Італії "карою Божою"

Автор заяви пов'язав землетруси з легалізацією в країні одностатевих шлюбів.

Ватикан засудив радіо, яке назвало землетруси в Італії "карою Божою"
Фото: EPA/UPG

Ватикан засудив католицьку радіостанцію "Радіо Марія", в ефірі якої прозвучала заява, що землетруси, які сколихнули центральну Італію за останні три місяці, були "карою Божою".

Заступник державного секретаря Святого Престолу архиєпископ Анджело Беччу заявив, що коментарі "Радіо Марія" були образливими і скандальними, передає ВВС.

Однак отець Джованні Кавальчолі, домініканський монах, який зробив в ефірі радіо згадані заяви, наполіг на тому, що вважає землетрус "божественним втручанням", спровокованим людським гріхом, зокрема, легалізацією в Італії одностатевих шлюбів.

"Радіо Марія" опублікувало заяву на своєму сайті про те, що ці коментарі не відображають офіційних поглядів радіостанції.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 4,8 бала стався вночі 3 листопада в Італії.

У ніч на 31 жовтня в Італії стався землетрус магнітудою 6,6, в результаті якого постраждали не менш ніж 20 осіб. Раніше, 27 жовтня, в центральній частині країни сталося два землетруси магнітудою 6,0 і 5,4. Обидва були досить сильними і їх також відчували в Римі. У результаті підземних поштовхів десятки тисяч людей залишилися без даху над головою.

24 серпня стався землетрус магнітудою 6,2, в результаті якого загинуло 280 осіб. Руйнувань зазнали населені пункти в районах Умбрія, Лаціо і Марку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram