ГоловнаСвіт

Британський прем'єр запевнила ЄС у своєчасному виконанні графіка з приводу Brexit

Мей упевнена, що уряд виграє апеляцію щодо скасування рішення Високого суду Лондона.

Британський прем'єр запевнила ЄС у своєчасному виконанні графіка з приводу Brexit
Тереза Мэй
Фото: d.christiantoday.com

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей упевнена, що уряд виграє апеляцію щодо скасування рішення Високого суду Лондона, який заборонив уряду ініціювати формальний процес виходу з ЄС без згоди парламенту.

Як повідомляє агентство Рейтер із посиланням на прес-секретаря британського прем'єра, в двох телефонних розмовах - з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і канцлером Німеччини Анґелою Меркель - Мей запевнила, що її графік запуску статті 50 Лісабонського договору (формально запускає процедуру виходу з ЄС, - ред.) залишається незмінним.

"Наша увага зосереджена на справі у Верховному суді, представити нашу справу і виграти її, і ми впевнені в тому, що, якщо все так і буде, зможемо вкластися в уже встановлений графік", - зазначив спікер Мей.

Він також повідомив, що Тереза Мей планує провести подібні телефонні переговори з президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Євроради Дональдом Туском пізніше в п'ятницю.

Раніше Мей заявила про плани ініціювати процес формального виходу з Євросоюзу в першому кварталі 2017 року.

3 листопада Високий суд Лондона постановив, що уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору без схвалення парламенту.

Згідно з останніми соцопитуваннями, британці зараз проголосували би проти Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram