ГоловнаСвіт

Влада Франції закрила чотири мечеті в столичному регіоні

В одній із закритих тепер мечетей було виявлено підпільну ісламістську школу.

Влада Франції закрила чотири мечеті в столичному регіоні
Бернар Казнев
Фото: EPA/UPG

Голова МВС Франції Бернар Казнєв розпорядився закрити чотири мечеті в столичному регіоні країни за пропаганду радикального ісламу.

Про це повідомляє BFMTV.

Припис влади стосується культових центрів, розташованих у департаментах Івелін, Сен-Сен-Дені і Валь-де-Марн (найближчі передмістя Парижа).

Рішення базується на одній зі статей закону про надзвичайний стан (режим НС введено в країні після терактів у Парижі 13 листопада 2015 року). Вона дозволяє закривати місця відправлення культу, в яких пропагується ненависть, насильство, відбувається підбурювання людей до вчинення терористичних актів або виправдовуються подібні дії.

Заборона на здійснення діяльності набуває чинності негайно.

Як уточнюють, у департаменті Валь-де-Марн в одній із закритих тепер мечетей було виявлено підпільну ісламістську школу. Серед її випускників 12 осіб, засуджених за участь у терористичних угрупованнях у Сирії.

У Івелін під заборону діяльності потрапила молитовна кімната, в якій базувався впливовий центр салафітської течії в ісламі. Тут звучали заклики до дискримінації та нападів на іновірців.

1 серпня цього року голова МВС Франції Бернар Казнєв повідомив, що з грудня 2015 року влада закрила в країні більш ніж 20 мечетей і молитовних будинків через пропаганду екстремізму.

Нагадаємо, на початку вересня влада Анголи заборонила іслам і закрила мечеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram