ГоловнаСвіт

Друг Путіна звів самобуд на території дачі Хрущова в Москві

Сам будинок усередині був цілком перебудований.

Російський мільярдер Геннадій Тимченко живе на території колишньої дачі Микити Хрущова в Москві, де звів незаконні споруди. Про це повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний.

На відео, яке оприлюднено на Youtube-каналі Навального, показано будинок із басейном і сауною, якого немає в документах. Окрім того, на території резиденції Хрущова з'явилися вертолітний майданчик, літня кухня і дитячий майданчик. Сам будинок, стверджує Навальний, усередині був цілком перебудований.

Формально резиденція перебуває в оренді у віргінського офшору Жардін Девелопментс ЛТД. Будівля була орендована під готель, але Навальний наполягає, що її не використовують за призначенням. Цей факт, а також наявність самобуду стало приводом для звернення в мерію Москви з вимогою розірвати договір оренди.

"Як легко переконатися, подивившись ролик, на території резиденції є незаконний самобуд - лазня з басейном. Ми вимагаємо його негайно знести і сподіваємося Собянін буде робити це так само завзято, як зносив магазинчики біля метро. Самобуд також є причиною, через яку договір оренди землі має бути розірвано", - наголошено на сайті Навального.

Інформацію про те, що дачу Хрущова зайняв Геннадій Тимченко, в 2015 році оприлюднила газета "Ведомости". За її даними, бізнесмен переїхав туди в 2013 році. Раніше він проживав у Швейцарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram