ГоловнаСвіт

NYT: ФБР не знайшло переконливих доказів зв'язку Трампа з Росією

Голова ФБР виступив проти того, щоб публічно заявляти про втручання РФ у вибори в США.

NYT: ФБР не знайшло переконливих доказів зв'язку Трампа з Росією
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

ФБР значну частину літа розслідувало роль Росії в американській передвиборній гонці і можливі зв'язки кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа з Москвою, проте так і не виявило переконливих доказів існування такого зв'язку.

Про це пише The New York Times.

Агенти ФБР вивчали можливі фінансові зв'язки радників Трампа з Росією, вираховували імовірних винуватців у зломі серверів Демократичної партії і навіть перевіряли версію про можливий секретний канал комунікацій між фірмою Трампа і російським банком, зазначає видання.

За даними джерел NYT, ні в одному із цих напрямків не знайдено переконливих доказів зв'язку Трампа з російським урядом, а метою злому серверів Демократичної партії, як тепер вважають у ФБР, була не підтримка Трампа, а зрив передвиборної кампанії в США.

Один з напрямків розслідування стосувався зв'язку між компанією Трампа Trump Organization і російським Альфа-Банком. Але після декількох тижнів досліджень даних, які свідчили про комунікації між сервером компанії і банком, ФБР прийшло до висновку, що це могли бути маркетингові листи або спам.

Тим часом як повідомляє телеканал CNBC із посиланням на колишнього співробітника ФБР, голова Бюро Джеймс Комі виступав проти того, щоб публічно заявляти про втручання Росії у вибори в США.

За даними співрозмовника телеканалу, саме Комі домігся того, щоб ФБР не значилося як одна зі структур, які підписали заяву про втручання Росії в президентські вибори. У цій заяві, опублікованій 7 жовтня від імені Міністерства національної безпеки і директора національної розвідки, йшлося, що американська розвідувальна спільнота «впевнена, що недавні хакерські атаки проти американських громадян і установ, включаючи політичні організації, були проведені під керівництвом російського уряду».

New York Times зазначає, що на перевірці Трампа наполягає штаб кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Наприкінці жовтня відомство відновило інше розслідування, пов'язане з листуванням Клінтон: її підозрюють у використанні своєї особистої поштової скриньки для секретного листування на посаді держсекретаря США.

Напередодні Клінтон знову закликала Трампа розкрити зв'язки з Росією.

Раніше з аналогічним закликом виступив лідер демократів у Сенаті США Геррі Рід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram