ГоловнаСвіт

Росія є загрозою стабільності Великобританії, яка все зростає, - голова британської розвідки

Керівник MI5 заявив, що на території Британії перебуває безліч російських розвідників.

Росія є загрозою стабільності Великобританії, яка все зростає, - голова британської розвідки

Російська загроза стабільності Великобританії зростає, і РФ використовує всілякі інструменти для досягнення своїх цілей.

Про це заявив голова британської контррозвідки MI5 Ендрю Паркер газеті

The Guardian.

"Вона (Росія - ред.) використовує цілу низку державних органів і сил, щоб просувати свою зовнішню політику за кордоном дедалі агресивнішими способами, включаючи пропаганду, шпигунство і кібератаки. Росія зараз працює по всій Європі і Великобританії. Завдання MI5 - протистояти цьому", - сказав Паркер.

Він зазначив, що на території Великобританії перебуває безліч російських розвідників, але від "холодної війни" ситуація зараз відрізняється наявністю кіберзброї. Росія, за його словами, намагається отримати військові секрети, інформацію про промислові проекти, економіку, уряд і зовнішню політику.

Під час передвиборних дебатів кандидат у президенти США Гілларі Клінтон заявила про впевненість 17 розвідслужб США в тому, що за кібератаками на США стоїть Росія. Згодом адміністрація президента США Барака Обами офіційно звинуватила Росію в проведенні широкомасштабної кампанії втручання у вибори президента США, включаючи злом комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії США та інших політиків.

У серпні The New York Times повідомляла, що метадата (інформація про дані) вкрадених із серверів Демократичної партії США документів і опублікованих на сайті WikiLeaks показала, що їх "пропускали" через безліч комп'ютерів, у тому числі з російськомовними налаштуваннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram