ГоловнаСвіт

Мером Ріо-де-Жанейро став євангельський пастор

Новообраний мер пообіцяв підтримувати закон, порядок, а також санітарію в бідних районах Ріо.

Мером Ріо-де-Жанейро став євангельський пастор
Марсело Кривелла
Фото: EPA/UPG

У другому турі виборів на посаду мера Ріо-де-Жанейро виграв бразильський євангельський пастор Марсело Крівеллі (Marcelo Crivella).

Про це повідомляє ВВС.

Згідно з цією інформацією, він отримав перевагу у 20% над "лівими" кандидатами.

Крівеллі пообіцяв підтримувати закон, порядок, а також санітарію в бідних районах Ріо. Його перемогу пов'язують зі зростанням впливу політиків, які займаються релігійною діяльністю, на тлі гніву виборців через корупційний скандал.

Марсело Крівеллі - єпископ у Вселенській Церкві Царства Божого, яку заснував його дядько-мільярдер, головний п'ятидесятник у Бразилії.

Незважаючи на те, що Бразилія найбільша римсько-католицька країна у світі, п'ята частина населення сповідує протестантизм.

Християни віри євангельської (англ. Pentecostalism) - євангельські християни, послідовники п'ятидесятництва, одного з напрямів протестантизму. Його ідейні витоки лежать у релігійно-філософському русі рівайвелізм (англ. Revival - "відродження, пробудження"), що виник у XVIII столітті серед послідовників ряду протестантських церков США, Англії та інших країн, і в розвиненому в його рамках Русі святості (англ . Holiness Movement).

Християни віри євангельської надають особливого значення хрещенню Святим Духом, розуміючи його як особливе духовне переживання, що нерідко супроводжується різними емоціями, в момент якого на відродженого віруючого сходить сила Святого Духа. Християни віри євангельської вважають це переживання тотожним пережитому апостолами на п'ятдесятий день після воскресіння Христа. І оскільки той день названий днем П'ятидесятниці, то звідси і назва "п'ятидесятники". Християни віри євангельської переконані, що сила, яку віруючий отримує в результаті Хрещення Святим Духом, зовнішньо дається взнаки говорінням іншими мовами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram