ГоловнаСвіт

У Грузії завершився другий тур парламентських виборів

У виборчі комісії надійшло 87 скарг про порушення

У Грузії завершився другий тур парламентських виборів
Фото: EPA/UPG

Другий тур парламентських виборів завершився у Грузії. Депутатів парламенту вибирали у 50 виборчих округах семи регіонів і у всіх великих містах країни.

Про це повідомляє Грузія-онлайн.

У другому турі за депутатський мандат від одномандатного округу боролися по два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі.

У виборчі комісії надійшло 87 скарг про порушення. У ЦВК Грузії заявили, що всі вони стосуються дрібних процедурних порушень.

У виборах брали участь 100 кандидатів. З них 49 балотувалися від правлячої партії "Грузинська мрія - демократична Грузія", 45 - від колишньої партії влади "Єдиний національний рух", двоє - від партії "Вільні демократи", один - від партії "Топадзе - Промисловці, Наша батьківщина". У виборах також брали участь три незалежні кандидати.

Нагадаємо, вибори депутатів парламенту дев'ятого скликання в Грузії відбулися 8 жовтня. За їх результатами, правляча партія "Грузинська мрія" на виборах за пропорційною системою набрала 48,65% голосів виборців, а опозиційна партія "Єдиний національний рух" - 27,12% голосів. П'ятивідсотковий бар'єр подолала також партія "Альянс патріотів Грузії".

Депутати 150-місного парламенту обираються на чотири роки. Вибори проходять за змішаною виборчою системою - 77 осіб обираються за партійними списками (за пропорційною системою), 73 - по одномандатних округах (за мажоритарною системою).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram