ГоловнаСвіт

Посольство РФ у Британії опублікувало в Twitter образливі для Європи карикатури

Росія вважає себе ведмедем, що рятує світ.

Посольство Росії в Лондоні минулої суботи, 21 жовтня, опублікувало у своєму Twitter дві карикатури, на яких РФ зображена у вигляді сильного ведмедя, а Євросоюз - в образливій формі.

Так, ЄС на одній з карикатур зображений у вигляді стада свиней, а напис на уявних воротах в ЄС стилізований під "вхідну групу" Освенцима. При цьому над ЄС майорить прапор ЛГБТ.

Коментар посольства до карикатурі говорить: "Якщо Росія в стані занепаду, навіщо турбуватися? Можливо, реальне занепокоєння викликає падіння Заходу, і що нам вдасться все краще?".

Друга публікація присвячена ролі Росії в сирійському конфлікті. Тут "російський ведмідь" зображений як борець із тероризмом. При цьому на задньому плані в неприємній формі зображені канцлер Німеччини Анґела Меркель і "дядько Сем" як образ Америки. Вони відмовляють ведмедя від рішучих дій, закликаючи не поспішати. "Не треба поспішати! Можливо, вони помірні ...", - каже "дядько Сем". "Не треба зайвого насильства!" - підтримує його Меркель.

"Сила і контроль у центрі міжнародної політики Заходу. [Росія] вторглася в Сирію, щоб врятувати день для всіх, коли більше ніхто не міг зіткнутися з терористами", - говорить коментар посольства до цієї карикатури.

Як повідомляли раніше цього тижня, 87 організацій вимагають виключити Росію з Ради ООН з прав людини через дії РФ у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram