ГоловнаСвіт

"Фабрику тролів" у Петербурзі закидали "коктейлями Молотова"

У редакції газети "Невские новости" виникла пожежа.

"Фабрику тролів" у Петербурзі закидали "коктейлями Молотова"
Фото: LB.ua

У Санкт-Петербурзі невідомі закидали "коктейлями Молотова" бізнес-центр, в якому розташовується так звана "фабрика інтернет-тролів".

Про це повідомляє місцеве видання Фонтанка.

Згідно з повідомленням, напад стався вночі 26 жовтня. Камери спостереження близько 1:20 зафіксували двох людей у будівлі на вулиці Савушкіна, 55.

Невідомі приховували обличчя під масками. Вони кинули три пляшки із запальною сумішшю, після чого виникла пожежа в редакції газети "Невские новости", розташованої на цьому поверсі. Вогонь загасив адміністратор, який перебував у приміщенні.

Представники газети звернулися у 34-й відділ поліції Приморського району і передали відеозапис подій. Також пообіцяли порахувати збитки.

"Невские новости" - один з медійних активів кремлівського ресторатора Євгена Пригожина. За інформацією "Фонтанки", за адресою вул. Савушкіна, 55 працюють десятки молодих людей, які за гроші намагаються сформувати потрібну громадську думку на ту або іншу тему. Спочатку ідеологічний офіс розташовувався в районі Ольгіного, завдяки чому коментатори увійшли в історію як "Ольгінські тролі".

Нагадаємо, в серпні 2015 року колишня співробітниця російської "фабрики тролів" відсудила 1 рубль компенсації за моральну шкоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram