ГоловнаСвіт

Bloomberg повідомило про невдоволення Путіна провокацією Міноборони РФ проти НАТО

На засіданні уряду Путін назвав російські провокації "високим ризиком".

Bloomberg повідомило про невдоволення Путіна провокацією Міноборони РФ проти НАТО
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін негативно оцінив дії керівництва Міноборони РФ у зв'язку з інцидентом, коли російські військові літаки пролетіли на мінімальній відстані від американського корабля в Чорному морі.

Про це пише Bloomberg із посиланням на неназване високопоставлене джерело.

За даними агентства, на засіданні уряду Путін назвав такі дії "високим ризиком". Деякі з учасників засідання, як стверджує джерело, заявили, що США "заслужили це", на що Путін заявив: "Ви з глузду з'їхали?".

Про який саме інцидент ідеться, не уточнюють.

У вересні повідомляли, що російський винищувач перехопив американський літак-розвідник над Чорним морем, наблизившись до нього на мінімальну дистанцію.

Як розповіло тоді джерело агентства Рейтер, літак-розвідник Р-8 "Посейдон" здійснював планове патрулювання над Чорним морем, коли до нього попрямував російський Су-27. Співрозмовник агентства в Пентагоні відзначав, що винищувач тримався за три метри від американського літака.

Міноборони США назвало поведінку російського винищувача "небезпечною і непрофесійною".

У російському Міноборони, своєю чергою, уточнили, що таких випадків за 7 вересня було два. У відомстві заявили, що літаки-розвідники США двічі намагалися наблизитися до державного кордону Росії над акваторією Чорного моря без увімкнених транспондерів.

Нагадаємо, 24 жовтня в Чорне море увійшов американський есмінець із системою ППО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram