ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ стратили понад 60 осіб у районі Мосула

Більшість загиблих були колишніми співробітниками іракської поліції та військовими.

Бойовики ІДІЛ стратили понад 60 осіб у районі Мосула
Боевики "Исламского государства"
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) стратили щонайменше 65 осіб у районі іракського міста Мосул.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на курдського політика Хошіяра Зебарі.

За словами співрозмовника агентства, масове вбивство сталося три дні тому. Більшість загиблих виявилися колишніми співробітниками іракської поліції і військовими. Вони жили в околицях Мосула, який нині перебуває під контролем ІДІЛ.

Джихадисти взяли в заручники поліцейських і солдатів разом із членами їхніх сімей. Їх привели в розташоване недалеко від Мосула місто Хамам Аль-Аліл і застрелили.

Минулого тижня CNN із посиланням на джерело в іракській розвідці повідомило, що бойовики ІДІЛ убили в Мосулі 284 мирних жителі. За даними телеканалу, терористи використовували мирних громадян як захист від атакуючих їх сил антитерористичної коаліції. До цього ООН підтвердила викрадення близько 550 осіб в околицях Мосула.

ІДІЛ контролює Мосул з червня 2014 року. З 17 жовтня триває операція зі звільнення міста за участю іракської армії, союзних їй курдських формувань і за підтримки антитерористичної коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram