ГоловнаСвіт

Україна була, є і буде ключовим пріоритетом для США, - Яценюк

Лідер "Народного фронту" провів зустріч з віце-президентом Байденом.

Україна була, є і буде ключовим пріоритетом для США, - Яценюк
Архивное фото

Українське питання було, є і буде одним з ключових зовнішньополітичних пріоритетів для Сполучених Штатів.

Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк за підсумками ініційованої Білим домом зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом у Вашингтоні в середу, 26 жовтня.

"Для того, щоб ми залишалися на їх радарах, ми повинні демонструвати, що продовжуємо реформи, як ми робили останні 2,5 роки", - цитує слова політика прес-служба партії.

Арсеній Яценюк нагадав про значну підтримку, яку в останні роки надавала адміністрація США Україні. Це, зокрема, введення санкцій проти Російської Федерації, пакет фінансової допомоги для тренування українських військовослужбовців і передача військового обладнання - "починаючи з Humvee і закінчуючи контрбатарейним обладнанням", - три мільярди доларів фінансової допомоги, допомога з програми реструктуризації та списання 20% боргу української держави перед кредиторами і підтримка Міжнародного валютного фонду і Світового банку".

За словами Яценюка, питання підтримки України для нинішньої адміністрації США є найважливішим.

"Вони це продемонстрували конкретними діями. І сьогоднішня адміністрація думає про те, як допомагати Україні в майбутньому", - додав політик.

За словами Яценюка, зараз дуже важливо, щоб всі ті досягнення, які Україна отримала з чинною американською адміністрацією, перейшли до наступної.

"І від нас залежить, яку політику буде проводити наступна адміністрація США. Переконаний, ця політика буде так само спрямована на подальшу підтримку української держави", - зазначив лідер "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram