ГоловнаСвіт

Сьогодні Клінтон святкує свій 69-й день народження

Прихильники і опоненти привітали кандидатку в президенти США.

Сьогодні Клінтон святкує свій 69-й день народження
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Кандидатка у президенти США від демократів Гілларі Клінтон сьогодні, за два тижні до вирішального дня голосування, святкує свій 69-й день народження.

Демократичну кандидатку вітають і прихильники, і - з сарказмом - політичні опоненти, повідомляє "Укрінформ".

Наприклад, Гілларі привітала співачка Кеті Перрі, яка також у середу святкує свій 32-й день народження.

"З днем народження мене і Гілларі Клінтон", - написала Перрі на своєму фото з виборчим бюлетенем у руках, виставленим в Іnstagram.

Британська співачка Адель також заявила про свою підтримку демократки: "Я англійка, але те, що відбувається в Америці, стосується і мене. Не голосуйте за нього", пише The Daily Beast.

Гілларі навіть вирішила зробити паузу у своїй передвиборній програмі і відвідати концерт Адель у Маямі, який відбувся в ніч на середу.

Кандидатку від демократів привітали американські ЗМІ - не тільки центральні, а й величезна кількість місцевих. Наприклад, напередодні іспаномовний телеканал у штаті Маямі взяв у неї інтерв'ю, під час якого змусив станцювати сальсу до дня народження.

"Сюрприз" Гілларі влаштували й опоненти. Республіканський Спеціальний комітет політичних дій (Republican super PAC) розіслав десятки тисяч вітальних листівок у різних округах штату Кентуккі. На титульній частині розміщено напис: "Давайте зробимо їй подарунок на 8 листопада (день виборів в США - ред.)", але в середині інформація відрізняється. За однією версією, там зображено кандидата в Палату представників від республіканців Джима Таунсенда - такий собі натяк, що його виборча кампанія в Конгрес ближча до демократів. За іншою версією, листівка містить маленький динамік з голосовим записом про інших кандидатів у Палату.

Тим часом, за повідомленнями ЗМІ, WikiLeaks у день народження Гілларі планує зробити їй "подарунок" у вигляді нових публікацій. Самопроголошений "інтернет-борець за свободу" Кім Dotcom пообіцяв, що WikiLeaks розмістить чергову порцію електронних листів демократичної номінантки. Очікують, що ці публікації "розкриють" кардинально нову інформацію про ставлення демократів до війни, нафти, системи Google і масового стеження.

Вибори президента США заплановано на 8 листопада.

Згідно з останніми соцопитуваннями, Клінтон випереджає Трампа на 12%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram