ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ дізналися про програму оцінки "протестного потенціалу" в російських вишах

Під час дослідження з'ясувалося, що серед викладачів ВНЗ "не відкрито, проте не соромлячись відбувається деструктивна пропаганда антидержавних ідей".

ЗМІ дізналися про програму оцінки "протестного потенціалу" в російських вишах
Студенты (Архив)
Фото: argumenti.md

У московських і регіональних вишах упродовж останніх двох років проводили роботу з оцінки "протестного потенціалу" студентів і викладачів.

Про це на конгресі проректорів із виховної роботи повідомив заступник керівника Інституту стратегічних досліджень і прогнозів при РУДН Микита Данюк, пише "Коммерсант".

Як пише видання, під керівництвом Данюка була розроблена серія науково-просвітницьких лекцій "з питань протидії деструктивним політичним силам" під назвою "Сценарії майбутнього Росії". З нею він відвідав більш ніж 40 московських і кілька десятків регіональних вишів. Студентів на лекції закликали відкрито висловлювати свої погляди на політичні питання і вступати в дискусію.

За словами Данюка, під час дослідження з'ясувалося, що серед викладачів ВНЗ "не відкрито, проте не соромлячись відбувається деструктивна пропаганда антидержавних ідей".

"За результатами цього проекту були складені довідки для службового користування - в тому числі для представників органів держвлади, а також певних спеціалізованих структур", - додав він.

Данюк розповів, що проект буде актуальний до президентських виборів 2018 року, а програма буде більше орієнтована на регіональні виші.

На початку вересня "Левада-центр" провів дослідження, під час якого з'ясувалося, що понад 80% росіян не готові брати участь у протестних акціях із політичними або економічними вимогами. Протести з політичними вимогами допустили 15%, але особисто взяти участь у них готові тільки 10% росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram