ГоловнаСвіт

Зірці "Бандитського Петербурга" заборонили в'їзд до Латвії

Можливо, в "чорний список" Пєвцова внесли після його останніх публічних висловлювань на підтримку російської влади

Зірці "Бандитського Петербурга" заборонили в'їзд до Латвії
Дмитрий Певцов
Фото: mixnews.lv

Російський актор театру і кіно, народний артист РФ Дмитро Пєвцов, відомий зокрема по телесеріалу "Бандитський Петербург", включений до списку нев'їзних до Латвії осіб, повідомляє радіо Baltkom.

Пєвцов мав приїхати до Латвії у листопаді цього року, щоб взяти участь у традиційному кінофестивалі російських фільмів "Московська Прем'єра в Ризі".

"На жаль, під час нашого фестивалю Дмитро Пєвцов зі своєю групою "КарТуш" виступити не зможе. Через незалежні від нас і абсолютно незрозумілі причини, Дмитро Пєвцов потрапив у "чорний список" і не зможе приїхати до Латвії, оскільки йому відмовлено в такому праві", - розповів директор "Будинку Москви" Юрій Сілов.

За інформацією ТАСС, представник Дмитра Пєвцова Андрій Вертузаєв підтвердив скасування гастролей артиста в Латвії, проте також зазначив, що офіційного повідомлення про внесення Пєвцова в "чорний список" Латвії не надходило.

Влітку 2014 року в список осіб, яким на невизначений термін заборонено в'їзд на територію Латвії, були включені співаки Йосип Кобзон, Олег Газманов і Валерія. Пізніше в "чорний список" були додані актори Іван Охлобистін і Михайло Пореченков, політолог Костянтин Симонов і президент компанії "Газенергострой" Сергій Чернін.

Можливо, в "чорний список" Пєвцова внесли після його останніх публічних висловлювань на підтримку російської влади. Так, в жовтні цього року, під час інтерв'ю газеті "Собеседник" актор назвав себе "затятим путінцем".

Також в березні цього року на зустрічі з рижанами Пєвцов як конкретні приводи для патріотизму назвав спортивні досягнення Росії, високі бойові та моральні якості російської армії і Крим.

Як повідомлялося, Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну співачці Наташі Корольовій (справжнє прізвище - Поривай), концерт якої у Києві планувався на 14 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram