ГоловнаСвіт

На Ямалі розбився вертоліт Мі-8 з нафтовиками

19 людей загинули на місці, троє доставлені в лікарні.

Увечері 21 жовтня в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії розбився вертоліт Мі-8, на борту якого перебували 19 пасажирів і троє членів екіпажу.

Про це повідомляється на сайті МНС РФ.

За попередніми даними, 19 осіб від отриманих травм померли на місці, троє доставлені в лікарні. Вертоліт виконував рейс зі Сузумського родовища Красноярського краю в ямальське селище Уренгой.

Фото: mchs.gov.ru

"Слідством розглядаються три основні версії катастрофи повітряного судна: порушення правил експлуатації та безпеки польоту, відмова техніки, несприятливі метеоумови, - відзначили в Слідчому комітеті. - Жодна з них не є на сьогодні пріоритетною".

Зараз пошуково-рятувальні роботи на місці падіння завершені.

Фото: mchs.gov.ru

"Витягувати тіла нафтовиків і членів екіпажу, а також деблокувати постраждалих рятувальникам з понівеченого і деформованого корпусу вертольота, що лежить на боці, довелося за допомогою спеціального обладнання. У числі загиблих весь екіпаж вертольота - три людини", - уточнили в прес-службі МНС РФ.

Перше повідомлення про надзвичайну подію було отримано орієнтовно о 18:00 мск, проте рятувальникам вдалося дістатися до місця аварії тільки о 02:20 мск, після чого вони відразу приступили до рятувальних робіт. "До місця аварії від Уренгоя 60 км, селища Заполярний - 60 -70 км, це якщо по дорогах, але ж там непрохідна тундра, пересічена струмками і річками", - розповіли в МНС.

Нагадаємо, в квітні на Ямалі розбився вертоліт експедиції, що шукала зниклого в 1914 році полярника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram