ГоловнаСвіт

У Польщі оприлюднили відеозапис бесіди Туска та Путіна після катастрофи під Смоленськом

Розслідування Смоленської катастрофи у Польщі відновили на початку початку 2016 року.

У Польщі оприлюднили відеозапис бесіди Туска та Путіна після катастрофи під Смоленськом
Фото: скрин youtube

У Польщі на зустрічі парламентського комітету з питань національної оборони з представниками підкомітету вивчення катастрофи у Смоленську міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич представив відеозапис бесіди прем'єр-міністрів Польщі та Росії після Смоленської катастрофи.

На запису Володимир Путін, який займав пост прем'єр-міністра РФ, і Сергій Шойгу, який займав у той час пост глави МНС, в день Смоленської катастрофи, у супроводі десятків людей, розповідають прем'єру Польщі Дональду Туску, що сталося з літаком польського президента.

Як повідомлялося 15 жовтня, у Польщі ексгумують останки Леха Качинського. Його брат Ярослав Качинський дав згоду на розкриття могили. Ексгумація не торкнеться дев'яти тіл, які були ексгумовані протягом 2010-2015 років. Вона також не торкнеться ще кількох жертв катастрофи, які на прохання сімей після перевезення в Польщу були кремовані.

Багато родичів жертв катастрофи не згодні з рішенням прокуратури і не бажають ексгумації тіл своїх рідних. Запит представника цивільних прав РП в Національну прокуратуру був зроблений на прохання родичів однієї з жертв катастрофи.

На початку 2016 року у Польщі відновили розслідування Смоленської катастрофи, яка сталася 10 квітня 2010 року.

Літак польського президента, на борту якого перебувало 96 осіб, включаючи самого главу держави Леха Качинського, розбився при заході на посадку на аеродром Смоленськ-Північний в умовах сильного туману та обмеженої видимості. Всі пасажири і члени екіпажу загинули.

Качинський прямував у Росію на жалобні заходи з нагоди сімдесятої річниці розстрілу польських офіцерів у катинському лісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram