ГоловнаСвіт

ООН: евакуація з Алеппо досі не розпочалася

Росія продовжила "гуманітарну паузу" в Алеппо до 24 жовтня.

ООН: евакуація з Алеппо досі не розпочалася
Алеппо

Евакуація хворих та поранених із сирійського Алеппо досі не розпочалася, оскільки Організація Об'єднаних Націй не отримала гарантій безпеки.

Про це заявили в ООН, передає агентство Рейтер.

За словами прес-секретаря ООН з гуманітарних питань Дженса Лаерке, незважаючи на відсутність гарантій, ООН зберігає оптимізм і скоро добереться до міста.

"ООН хоче використати чотириденну паузу, щоб евакуювати сотні поранених та хворих з обложеної частини міста і для доставки їжі та допомоги", - сказав представник організації.

У той же час, влада Сирії заявляє, що ООН дозволила евакуацію поранених ще два дні тому.

"Ми зробили все необхідне, автобуси і машини швидкої допомоги готові. На жаль, ООН не готова співпрацювати. М'яч не на нашій стороні", - зазначив посол Сирії в Женеві Аала Хусам.

Раніше сьогодні Росія заявила, що "гуманітарна пауза" в Алеппо продовжена до 24 жовтня. Про це повідомив ТАСС постійний представник Росії при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Олексій Бородавкін.

"Ситуація в Алеппо завдяки зусиллям Дамаска і Москви може змінитися на краще, - зазначив він. - З гуманітарних міркувань там оголошена "гуманітарна пауза", яка вже продовжена до понеділка, а може бути продовжена і надалі".

Виступи представників Заходу та держав Перської затоки на спеціальній сесії РПЛ, що проходить в Женеві та присвячена ситуації в Алеппо, Бородавкін розцінив як "чергову спробу ведення інформаційної пропагандистської війни проти Дамаска і Москви".

Як відомо, спеціальна сесія Ради ООН у Женеві почалася сьогодні на вимогу Лондона, який подав запит від імені групи країн, до якої входять Італія, Німеччина, Франція, Йорданія, Кувейт, Марокко, Туреччина, США, Катар і Саудівська Аравія, з метою розпочати спеціальне розслідування порушень у Сирії та в Алеппо. Під час зустрічі Британія звинуватила Росію у погіршенні ситуації в Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram