ГоловнаСвіт

Суд над директором Бібліотеки української літератури в Москві розпочнеться 2 листопада

Суд продовжив Шаріній домашній арешт ще на півроку. 

Суд над директором Бібліотеки української літератури в Москві розпочнеться 2 листопада
Наталья Шарина
Фото: og.ru

Московський суд провів попередні слухання у справі директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, а розгляд справи розпочнеться 2 листопада.

Про це повідомляє РБК.

У ході засідання суд відмовився змінити Шаріній запобіжний захід і продовжив домашній арешт ще на півроку, проте їй було дозволено виходити на вулицю і робити прогулянки по дві години на день.

"Суд задовольнив клопотання слідчого і продовжив термін домашнього арешту моєї підзахисної на 6 місяців, тобто до 28 квітня 2017 року», - розповів ТАСС адвокат Шаріної Іван Павлов.

Нагадаємо, Наталія Шаріна  перебуває під домашнім арештом із 30 жовтня 2015 року. Справу проти неї було порушено після обшуків у Бібліотеці української літератури. Як стверджує Слідчий комітет РФ, у бібліотеці знайшли "друковану продукцію, що містить заклики до антиросійської і антируської пропаганди".

За версією слідства, Шаріна з 2011 по 2015 рік розповсюджувала серед читачів  книги Дмитра Корчинського. Його твори занесені до федерального списку екстремістських матеріалів. Уперше звинувачення за статтею "розпалювання ненависті або ворожнечі за національною ознакою" Шаріній пред'являли  2011 року, але 2013 року кримінальне переслідування було припинено за відсутністю складу злочину.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Шаріну політв'язнем. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram