ГоловнаСвіт

У Киргизстані не можуть знайти оригінал Конституції

У парламенті через це вибухнув скандал.

У Киргизстані не можуть знайти оригінал Конституції
Фото: ktrk.kg

У Киргизстані не можуть знайти справжній екземпляр Конституції країни, повідомляє Zanoza.kg.

Про це стало відомо під час обговорення Закону "Про призначення референдуму" з приводу зміни Конституції.

Міністр юстиції Жилдиз Мамбеталієва і повпред президента в парламенті Молдакун Абдилдаєв не змогли відповісти на питання про те, де є оригінал. У парламенті через це вибухнув скандал.

Раніше депутати від фракції "Ата Мекен" звернулися до відповідних органів з проханням надати перший екземпляр Основного закону країни. Однак з'ясувалося, що в Міністерстві юстиції і апараті президента мають лише копії документа.

"Перш ніж вносити зміни, потрібно знайти оригінал, інакше незрозуміло, куди ми вносимо поправки", - заявила екс-прокурор республіки Аїда Салянова.

"Представники "Ата Мекену" також зажадали створити спеціальну комісію для пошуку оригіналу Конституції.

Цю інформацію підтвердив і повноважний представник президента в парламенті Молдакун Абдилдаєв.

"Ми шукали оригінал Конституції в архіві канцелярії апарату президента, але не знайшли. Де оригінал, якщо у нас його немає? Конституцію готував Омурбек Текебаєв, питання потрібно адресувати йому і секретаріату, який був відповідальний за документ", - переказує його слова vb.kg. Користувачі соцмереж активно коментують зникнення оригіналу Основного закону країни.

Як повідомляли 6 жовтня, в Україні Генпрокурор позбувся одного з повноважень через нову назву посади в новій редакції Конституції, яка набула чинності 30 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram