ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іракська армія назвала кількість бойовиків ІДІЛ у Мосулі

У Пентагоні заявили, що джихадисти використовують жителів Мосула як "живий щит".

Іракська армія назвала кількість бойовиків ІДІЛ у Мосулі
Иракская военная техника, участвующая в наступлении на Фаллуджу
Фото: EPA/UPG

Спецпідрозділи іракської армії, які беруть участь в операції зі звільнення Мосула, заявили, що в місті перебуває від п'яти до шести тисяч бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це пише у своєму Twitter телеканал Al Arabiya.

Раніше з посиланням на дані іракської розвідки повідомляли, що урядовій армії та курдським ополченцям у Мосулі протистоять від трьох до дев'яти тисяч джихадистів.

ООН не відкидає, що ісламісти можуть використовувати жителів Мосула як "живий щит". Тим часом, як повідомляє ВВС, офіційний представник Пентагону Джефф Девіс уже заявив, що бойовики прикриваються мирним населенням.

"За останній день ми не бачили ніяких змін, і люди не покидали місто і не тікали з нього. Ми, безумовно, знаємо, що їх використовують як "живий щит", - заявив Девіс, додавши, що джихадисти утримують мирних жителів у місті "усупереч їхній волі".

Тим часом, за даними агентства "Анадолу", населення околиць Мосула залишає свої будинки через початок операції зі звільнення міста.

Операція зі звільнення Мосула - другого за величиною міста Іраку, оплоту і неофіційної столиці іракських територій, підконтрольних ІДІЛ, - розпочалася 17 жовтня. Загальна чисельність сухопутних підрозділів, що беруть участь у визволенні міста, перевищує 60 тис. осіб.

Як повідомляли напередодні, іракська армія і курдське ополчення відбили в ІДІЛ давнє місто Німруд і близько 20 селищ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram