ГоловнаСвіт

США припустили ймовірність зміни стратегії в Сирії через російські С-300

ЗРК дають РФ можливість збивати літаки і ракети на відстані щонайменше 400 км у всіх напрямках від Західної Сирії.

США припустили ймовірність зміни стратегії в Сирії через російські С-300
ЗРК С-300
Фото: http://topwar.ru

США розглядають можливість зміни стратегії стосовно Сирії через розміщення там російських комплексів С-300.

Про це пише газета The Washington Post із посиланням на неназвані джерела.

За даними видання, розгортання систем зробило "ще більш малоймовірним" те, що американські військові будуть атакувати з повітря сили президента Сирії Башара Асада.

Можновладне джерело газети в адміністрації президента США підкреслило, що тепер багато військових посадових осіб розглядають використання ВПС у Сирії як ризик виникнення "гри на слабо" або війни.

Видання нагадує, що розміщення ракетних батарей С-400 і С-300 поряд з іншими системами близького радіусу дії дає Росії можливість збивати літаки і крилаті ракети на відстані щонайменше 400 кілометрів у всіх напрямках від західної Сирії.

"Ми не впевнені, чи зможе будь-який з наших літаків протистояти С-300", - заявив представник Пентагону.

Про доставку в Сирію батареї зенітної ракетної системи С-300 офіційно було оголошено на початку жовтня. Росія вперше розгорнула таку систему за межами своїх кордонів.

У Пентагоні тоді перейнялися питанням про мету розгортання комплексу. Там нагадали, що оголошена мета дій Росії в Сирії - боротьба з екстремізмом, але терористичні організації "Ісламська держава" і "Аль-Каїда" не мають літаків. Міноборони РФ традиційно запевнило, що "це виключно оборонна система і нікому не становить жодної загрози".

Нагадаємо, що напередодні Росія оголосила про "гуманітарну паузу" в Алеппо. "Пауза" триватиме з 8-ї ранку до 16-ї пополудні в четвер, 20 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram