ГоловнаСвіт

В окупованому Сімферополі почали збирати гроші на пам'ятник Путіну-капітану

Встановити пам'ятник планують до виборів 2018 року.

В окупованому Сімферополі почали збирати гроші на пам'ятник Путіну-капітану
Фото: EPA/UPG

Представники "Конгресу російських громад Криму" вирішили встановити в окупованому Сімферополі пам'ятник президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це повідомляє "Кримінформ ІА".

Як розповів на прес-конференції один із представників конгресу, збір коштів на пам'ятник уже розпочато, а встановити його планують до виборів 2018 року.

Згідно з представленими ескізами, російський президент буде зображений в образі капітана за штурвалом корабля, який символізує Росію. На постаменті планують викарбувати слова Путіна: "Після важкого, тривалого, виснажливого плавання Крим і Севастополь повертаються в рідну гавань, до рідних берегів, у порт постійної приписки - в Росію!".

Фото: c-inform.info

Автори цієї ідеї вважають, що зведення пам'ятника "слугуватиме патріотичному вихованню кримчан і особливо - молодого покоління".

З місцем, де буде стояти пам'ятник, поки не визначилися, але його вартість уже оцінили в 10 млн рублів. Також уже створено ініціативну групу, почалося формування груп добровольців зі збору пожертвувань і складено план організаційних робіт.

Нагадаємо, виступаючи на Східному економічному форумі, Путін заявив, що Росія не має наміру повертати Україні анексований Крим і наголосив, що "це питання закрите".

Улітку в Сімферополі відкрили пам'ятник так званим "зеленим чоловічкам" - російським військовослужбовцям, які з'явилися на території півострова зі зброєю і у військовій екіпіровці без розпізнавальних знаків, вони блокували пересування української армії і тим самим здійснили збройне вторгнення Росії в Україну. Згодом, під час "Прямої лінії", Путін визнав, що "ввічливі люди" насправді були російськими солдатами, хоча раніше неодноразово це заперечував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram