ГоловнаСвіт

Федеріка Могеріні: країни ЄС поки не пропонували нових санкцій проти РФ

Тему розширення санкцій можуть обговорити на саміті ЄС 20-21 жовтня.

Федеріка Могеріні: країни ЄС поки не пропонували нових санкцій проти РФ
Федерика Могерини
Фото: EPA

Представники країн Євросоюзу поки що не ініціювали нових санкцій проти Росії за її дії в Сирії, заявила в понеділок, 17 жовтня, верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Це [введення санкцій проти Росії] не було запропоновано жодною країною ЄС", - сказала вона журналістам після прибуття на зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС у Люксембурзі, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на AFP. Вона додала, що обмежувальні заходи діють щодо сирійської влади і що саме їх посилення, ймовірно, обговорюватимуть.

США також розглядають питання про додаткові санкції і дають зрозуміти, що президент США Барак Обама не відкидає жодного з варіантів, про які заявляв держсекретар країни Джон Керрі. Чинити тиск на Росію за допомогою обмежувальних заходів закликали і голови МЗС Швеції і Великобританії.

Повідомляли, що канцлер Німеччини Анґела Меркель планує агітувати ЄС за посилення санкцій стосовно Росії через політику Кремля в Сирії. Проти обмежувальних заходів у Німеччині виступає партія СДПН, що входить до владної коаліції, і голови трьох східних федеральних земель - Мекленбурга - Передньої Померанії, Саксонії та Саксонії-Анхальт.

Тему розширення санкцій проти Москви, за інформацією Frankfurter Allgemeine Zeitung, обговорюватимуть на саміті ЄС 20 і 21 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram