ГоловнаСвіт

У кількох країнах ЄС протестували проти торгових угод зі США та Канадою

На думку активістів, угоди служать інтересам лише великих компаній.

У кількох країнах ЄС протестували проти торгових угод зі США та Канадою
Архив
Фото: EPA/UPG

Громадяни Франції, Польщі та Іспанії в суботу, 15 жовтня, провели демонстрації проти договорів про вільну торгівлю зі США та Канадою.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У столиці Іспанії Мадриді акція проходила під гаслом "Ні бідності, нерівності та TTIP (Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство - ред.)". У Франції протести пройшли в Парижі, Тулузі і Ліоні, в Польщі - у Варшаві та Кракові.

Активісти вважають, що підписання договору з Канадою (CETA) може стати небезпечним прецедентом, який потягне за собою інші угоди, наслідки яких будуть набагато серйозніші. На їхню думку, подібні договори корисні лише для великих компаній, але не для простих громадян. "Європейські уряди повинні почути, що їхні народи не згодні (з угодами. - ред.)", - заявив представник антиглобалістського руху Attac.

Угода CETA має бути підписана 28 жовтня на саміті ЄС-Канада. Однак угода перебуває під загрозою через те, що регіональний парламент Валлонії (Бельгія) не підтримав підписання договору, в зв'язку з чим бельгійський уряд не може дати добро на договір з Оттавою. Для підписання документа потрібна згода всіх країн - членів ЄС.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року мітинг проти зони вільної торгівлі ЄС-США зібрав 100 тис. німців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram