ГоловнаСвіт

Росія назвала головною перешкодою миру на Донбасі "український націоналізм"

Постпред РФ при ОБСЄ переконаний, що Україна саботує Мінські домовленості.

Росія назвала головною перешкодою миру на Донбасі "український націоналізм"
Фото: http://news2000.com.ua

Постійний представник Російської Федерації при ОБСЄ Олександр Лукашевич на засіданні у Відні заявив, що виконання положень Мінських домовленостей - порятунок для України, а "головна перешкода на цьому шляху - український націоналізм".

Виступ Лукашевича опубліковано на сайті МЗС РФ.

"Мінські домовленості - це не поразка і не капітуляція України, як намагаються подавати націоналісти, а її порятунок, можливість забезпечити національне примирення і порозуміння між усіма фракціями українського суспільства, між усіма регіонами України...

Українським радикалам не потрібен мир в Україні, і київська влада їм потурає. Український націоналізм всередині країни і ті, хто його підтримує ззовні, - головна перешкода на шляху заспокоєння ситуації", - сказав постпред Росії.

За словами Лукашевича, Україна саботує Мінські домовленості.

"Вигадуються відсутні в "Комплексі заходів" умови для проведення виборів в Донбасі, ставиться під сумнів необхідність надання Донбасу особливого статусу", - заявив він.

На переконання представника Росії, головна умова мирного процесу - це проведення виборів, ухвалення законів про особливий статус регіону й амністія тим, хто воював на боці самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

"Усі ці питання становлять єдиний комплекс правових гарантій забезпечення прав населення Донбасу. Тільки після їх реалізації можливе відновлення контролю центральної влади над кордоном", - заявив Лукашевич.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в статті для німецької газети Frankfurter Allgemeine Zeitung заявив, що Мінський процес гальмує російський "маскарад".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram