ГоловнаСвіт

США виділили $12 млн країнам, що постраждали від урагану "Метью"

Напередодні USAID і Пентагон відправили місії на Гаїті для ліквідації наслідків стихії на острові.

США виділили $12 млн країнам, що постраждали від урагану "Метью"
Последствия урагана "Мэттью"
Фото: EPA/UPG

Уряд США прийняв рішення про виділення додаткових $ 12 млн на допомогу державам, які постраждали від недавнього руйнівного урагану "Метью", що бушував у Карибському басейні, зачепивши також південний схід США.

Про це повідомив під час брифінгу в четвер заступник прес-секретаря Державного департаменту США Марк Тонер, інформує Укрінформ.

"Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) сьогодні заявило про виділення більш як $12 млн додаткової гуманітарної допомоги для підтримки громад, що постраждали від урагану" Метью", - зазначив представник Держдепу.

З огляду на це рішення, загальна допомога з боку американського уряду становить майже $14 млн, виділених на невідкладні зусилля для ліквідації наслідків урагану "Метью" на Гаїті, Ямайці та Багамських островах.

Як повідомив Тонер, фінансування охоплює забезпечення питною водою, продовольством, предметами першої необхідності уражених регіонів, в тому числі близько $7 млн в рамках продовольчої програми ООН.

Представник США також повідомив, що напередодні USAID і Пентагон відправили свої місії на Гаїті для надання підтримки в ліквідації наслідків стихії на острові.

"Меттью "cтал найсильнішим ураганом в Карибському басейні за останні 10 років, досягнувши найвищої, п'ятої категорії за шкалою Сафіра - Сімпсона. Швидкість доходила до 230 кілометрів на годину.

Кількість жертв урагану "Метью" на Гаїті перевищила тисячу осіб. У США стихія обрушилася на п'ять штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram