ГоловнаСвіт

Мільярдери вперше за двадцять років почали бідніти

Експерти пов'язують це з падінням цін на енергоресурси.

Мільярдери вперше за двадцять років почали бідніти
Фото: rbc.ua

Сукупні статки всіх мільярдерів у світі скоротилися за 2015 рік на 300 млрд доларів і наблизилися до позначки в 5,1 трлн доларів.

Про це йдеться в опублікованому у четвер, 13 жовтня, спільному звіті банку UBS і консалтингової компанії Price Waterhouse Coopers (PWC). Таким чином, середні статки одного мільярдера впали з 4 до 3,7 млрд доларів, передає DW.

Експерти, які підготували звіт, пов'язують це з падінням цін на енергоресурси. Крім того, багато мільярдерів передали частину статків своїм спадкоємцям або постраждали через зміцнення курсу долара щодо їхньої національної валюти.

Накопичення капіталу в руках мільярдерів, що продовжувалася більш ніж 20 років, призупинилося.

"Чи є ця тенденція просто паузою, чи у цьому винні глибші причини, поки що незрозуміло", - йдеться у звіті. Більшість нових мільярдерів з'являються в Азії, що автори доповіді пояснюють "розвитком технологічного сектору". Кожні три дні, згідно зі звітом, в Азії з'являється новий мільярдер.

Всього автори звіту проаналізували дані про 1397 мільярдерів з найбільших світових регіонів. У їхнє поле зору потрапили 80 відсотків статків світових мільярдерів.

Нагадаємо,у серпні міжнародна аналітична фірма Wealth-X повідомила, що в світі 2473 людини мають статки, які перевищують 1 млрд доларів. За рік їхній сукупний статок зріс на 5,4 відсотка і склав 7,7 трлн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram