ГоловнаСвіт

Норвегія попросила ЄС не скасовувати контроль на кордоні

Норвегія є однією з п'яти країн Шенгенської угоди, які ввели прикордонний контроль у зв'язку з міграційною кризою.

Норвегія попросила ЄС не скасовувати контроль на кордоні

Міністр юстиції Норвегії Андерс Анундсен заявив, що Євросоюз повинен дозволити Норвегії продовжувати тимчасовий прикордонний контроль доти, доки уряд країни вважатиме це за потрібне.

Міністри юстиції країн ЄС і Європейської асоціації вільної торгівлі зустрінуться в Люксембурзі в четвер, і Анундсен має намір просити "зелене світло" на збереження прикордонного контролю, повідомляє The Local.

"Я думаю, що це важливо, що в нас є можливість продовжувати контроль на внутрішніх кордонах до тих пір, поки ми вважатимемо це за необхідне", - зазначив Анундсен.

Як відомо, Норвегія є однією з п'яти країн Шенгенської угоди, які ввели прикордонний контроль у зв'язку з міграційною кризою.

Так, норвезький прикордонний контроль включає перевірку всіх поромних перевезень, які прибувають із Данії, Швеції і Німеччини. Контроль було введено в листопаді 2015 року, і відтоді його декілька разів продовжували. Востаннє це було в травні, коли його продовжили на шість місяців. Термін дії нинішніх заходів закінчується 12 листопада.

За словами Анундсена, уряд досі не вирішив, чи буде продовжено контроль знову, проте він наголосив, що Норвегії необхідно надати таку можливість.

Нагадаємо, раніше в четвер прем'єр Італії закликав покарати країни ЄС, які відмовляються приймати мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram