ГоловнаСвіт

Прем'єр Італії закликав покарати країни ЄС, які відмовляються приймати мігрантів

Італія має намір домагатися скорочення дотацій з Брюсселя для країн, які виступають проти мігрантів.

Прем'єр Італії закликав покарати країни ЄС, які відмовляються приймати мігрантів
Маттео Ренци
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Італії Маттео Ренці запропонував застосувати покарання до тих країн-членів ЄС, які відмовляються приймати в себе мігрантів.

Про це повідомляє euronews.

Виступаючи в італійському парламенті, голова уряду заявив, що має намір порушити це питання на саміті ЄС наступного тижня. Під час обговорення бюджету Євросоюзу на наступний рік Італія наполягатиме, щоб прихильники антимігрантської політики, перш за все країни Східної Європи, були обмежені при отриманні дотацій з Брюсселя.

"Необхідно, щоб Італія стала ініціатором дуже жорсткої позиції стосовно до тих країн, які отримують багато грошей на відновлення власних територій, але при цьому ухиляються від своїх зобов'язань із розміщення мігрантів", - заявив Ренці.

Раніше Єврокомісія пропонувала ввести штраф у розмірі €250 тис. за одного мігранта, якого країна-член ЄС відмовилася прийняти.

Минулого і цього року Італія, поряд з Грецією, стала головними воротами в Європу для нелегальних мігрантів з країн Азії та Африки. Тільки з початку цього року в Італію прибуло понад 130 тис. мігрантів. Понад три тисячі загинули при спробі досягти італійського берега по морю.

Нагадаємо, на початку жовтня в Угорщині пройшов референдум про квоти на мігрантів, який було визнано таким, що не відбувся, через занадто низьку явку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram