ГоловнаСвіт

Росія і США анонсували нові переговори з приводу Сирії

Зустріч у Лозанні намічена на 15 жовтня, в Лондоні - на 16.

Росія і США анонсували нові переговори з приводу Сирії
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі домовилися про зустріч для переговорів про створення умов для врегулювання сирійської кризи. Про це повідомляють на сайті міністерства закордонних справ Росії.

Зустріч голів зовнішньополітичних відомств Росії, США і низки ключових країн регіону повинна відбутися у швейцарській Лозанні 15 жовтня.

В інтерв'ю телеканалу CNN Лавров заявив, що переговори повинні включати Туреччину, Саудівську Аравію і, можливо, Катар.

"Ми хотіли б зустрітися в цьому вузькому форматі, щоб було ділове обговорення, а не ще одні дебати на зразок Генеральної Асамблеї (ООН. - Ред.)", - передає слова Лаврова DW.

Джерело в Держдепартаменті США підтвердило зустріч агентству AFP.

"Можемо підтвердити Лозанну. У Лозанні відбудеться зустріч з ключовими регіональними учасниками, а також з Росією", - передає його слова агентство.

У Держдепартаменті США також повідомили про міжнародні переговори з приводу Сирії, які відбудуться в неділю, 16 жовтня, в Лондоні - наступного дня після зустрічі у Швейцарії.

Держсекретар США Джон Керрі буде на обох зустрічах, щоб обговорити "багатосторонній підхід до вирішення кризи в Сирії, в тому числі тривале припинення насильства і відновлення постачання гуманітарної допомоги", йдеться в повідомленні прес-секретаря Державного департаменту США Джона Кірбі, оприлюдненому на сайті відомства.

Нагадаємо, 7 жовтня держсекретар США Джон Керрі закликав почати розслідування військових злочинів Росії в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram