ГоловнаСвіт

Голова МВС Німеччини запропонував прискорити процедуру депортації з країни

Станом на кінець серпня припис покинути межі Німеччини отримали понад 210 тис. іноземців.

Голова МВС Німеччини запропонував прискорити процедуру депортації з країни
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

Голова МВС Німеччини Томас де Мезьєр пропонує внести в законодавство доповнення, щоб спростити і прискорити процедуру видворення з країни тих, хто не має права на отримання в ній притулку.

Про це повідомляє Rheinische Post.

"Якщо депортація неможлива, тому що іноземець, наприклад, ввів в оману органи влади про свою особистість або національність, або не співпрацює, щоб забезпечити заміну паспорта, то він більше не буде отримувати винятковий дозвіл на перебування", - йдеться в пропонованих поправках, на які посилається видання.

На кінець серпня припис покинути межі Німеччини отримали понад 210 тис. іноземців, але при цьому більш ніж 158 тис. із них знайшли виверти, щоб отримати дозвіл залишитися ще на деякий час. Саме на усунення таких "лазівок" і спрямоване пропоноване керівництвом МВС і низкою інших політиків удосконалення законодавства.

Крім того, пропонують скоротити термін повідомлення мігрантів про заплановану депортацію до 30 днів, щоб мінімізувати їхні шанси знайти можливості залишитися або сховатися, а термін тюремного ув'язнення для тих, хто відмовляється добровільно покинути ФРН, навпаки, збільшити - з чотирьох днів до двох тижнів.

Сам де Мезьєр сподівається, що видворити з країни в цьому році вдасться не менш ніж 100 тис. шукачів притулку.

Нагадаємо, в грудні 2015 року голова МВС Німеччини допустив закриття кордонів для біженців, а раніше пропонував ввести річні квоти на біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram