ГоловнаСвіт

Південна Корея створить спецвійська для ліквідації керівництва КНДР

Спецвійська планують підготувати до 2018 року.

Південна Корея створить спецвійська для ліквідації керівництва КНДР
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Південна Корея оголосила про створення спеціальних військ, призначених для знищення командних пунктів і керівництва КНДР у разі початку військових дій між двома країнами.

Про це повідомляє агентство "Ренхап".

"Армія хоче мати спеціальний підрозділ, здатний проникати [на територію КНДР], виконувати завдання і повертатися назад", - заявив командувач штабом сухопутних сил Чан Чун Киу.

Завданням модернізованого підрозділу буде, зокрема, ліквідація лідера КНДР Кім Чен Ина та його оточення. У розпорядженні спецвійськ будуть модифіковані вертольоти MH-47 ("Чинук"). Вони обладнані системою заправки в повітрі та радарами. Повітряне судно здатне перевозити до 40 десантників.

Спецвійська планують підготувати до 2018 року.

Наприкінці вересня південнокорейські військові заявили, що Пхеньян готує нове підземне ядерне випробування або пуск ракети далекого радіусу дії. Раніше в тому ж місяці Пхеньян провів п'яте за рахунком ядерне випробування, приурочене до 68-ї річниці утворення КНДР. Північнокорейське агентство ЦТАК повідомило, що його метою було отримання даних про параметри бойового застосування стандартизованої ядерної боєголовки, яку передбачають встановлювати на стратегічні балістичні ракети.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що Південна Корея пригрозила стерти з лиця землі Пхеньян. Пізніше стало відомо, що Південна Корея готова в разі необхідності ліквідувати Кім Чен Ина.

На початку вересня президент Південної Кореї закликала жителів КНДР тікати з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram