ГоловнаСвіт

КНДР заявила про готовність до військового протистояння з США

Пхеньян продовжує наполягати на тому, що КНДР стала однією з шести ядерних країн.

КНДР заявила про готовність до військового протистояння з США
Северокорейская ракета
Фото: EPA/UPG

Північна Корея готова протистояти США, незважаючи на військову перевагу Вашингтона.

Про це йдеться в повідомленні посольства КНДР у Москві, що надійшло в розпорядження "Интерфакса".

Крім того, як випливає з повідомлення, КНДР готова нарощувати свій ядерний потенціал доти, доки США не змінять свою політику щодо цієї країни.

"США рекламують свою військово-технічну перевагу, але Північна Корея готова до всього - і до атаки, і до оборони", - йдеться в тексті повідомлення.

"Її стратегічні війська, здатні вдарити по будь-якій точці на нашій планеті, і субмарини стратегічного призначення, готові запустити БР (балістичні ракети, - ред.) у підводному положенні в будь-якій акваторії, вже взяли на приціл американські військові бази й об'єкти", - йдеться в повідомленні.

Також наголошують, що КНДР стала однією з шести ядерних країн. "Після успішного проведення випробування вибуху ядерної боєголовки їй (КНДР, - ред.) тепер до снаги виготовляти за своїм бажанням зменшені, легковагові та різнорідні ядерні боєголовки в потрібній кількості", - йдеться в повідомленні.

"Ось це результат того, що США, до кінця заперечуючи володіння КНДР ЯЗ, чіплялися за стару ворожу політику, анахронічну політику ядерної загрози щодо КНДР", - наголошено в повідомленні посольства.

Нагадаємо, у вересні КНДР закликала США визнати її ядерною державою.

Як повідомляли вранці 9 вересня, КНДР провела випробування ядерної зброї, що було підтверджено самим Пхеньяном. Це вже було п'яте випробування в рамках ядерної програми КНДР.

Попереднє випробування, проведене в січні, спричинило значне посилення санкцій ООН проти Пхеньяна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram