ГоловнаСвіт

Лідер "Хезболли" заявив про можливість ескалації конфлікту в Сирії

Союзний Асаду рух звинуватив США та Саудівську Аравію в нещодавньому зриві перемир'я в Сирії.

Лідер "Хезболли" заявив про можливість ескалації конфлікту в Сирії
Хасан Насралла
Фото: Хасан Насралла

Лідер радикального ліванського шиїтського руху "Хезболла" Хасан Насралла очікує подальшої ескалації сирійського конфлікту.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Насралла заявив, що не бачить перспектив того, що в найближчому майбутньому буде запропоновано здійснимі ініціативи щодо політичного врегулювання конфлікту.

На його думку, наразі "Сирія рухається до ще більшого напруження, ескалації і конфронтації".

Лідер "Хезболли", яка підтримує сирійського президента Башара Асада, також звинуватив США і Саудівську Аравію в нещодавньому зриві перемир'я в Сирії.

Відзначимо, що сирійська армія 22 вересня анонсувала операцію з відновлення контролю над східною частиною Алеппо. Це сталося наступного дня після припинення перемир'я, досягнутого за посередництва Росії і США. Обидві сторони звинуватили одна одну в припиненні режиму тиші.

Після цього сирійська і російська авіація завдавали удари по східних передмістях Алеппо, в результаті чого, за повідомленнями правозахисників, загинули понад 200 осіб.

25 вересня США звинуватили Росію в початку наступальної операції в Сирії. 28 вересня Росія скинула "вакуумні бомби" на житловий масив Алеппо.

Невдовзі після цього США закликали почати розслідування військових злочинів Росії в Сирії.

Нагадаємо, в березні країни Перської затоки оголосили "Хезболлу" терористичною організацією.

Країни Перської затоки ввели санкції проти окремих членів "Хезболли" ще в 2013 році у відповідь на втручання організації в громадянську війну в Сирії на боці президента Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram