ГоловнаСвіт

Обама закликав республіканців відмовитися від підтримки Трампа на виборах

На думку чинного президента США, Трамп не має ні темпераменту, ні знань, щоб очолити країну.

Обама закликав республіканців відмовитися від підтримки Трампа на виборах
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама закликав членів Республіканської партії США відмовитися від підтримки їхнього кандидата в президенти Дональда Трампа.

Про це повідомляє ВВС.

Під час промови на мітингу підтримки кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон у Північній Кароліні Обама сказав, що не можна критикувати Трампа і одночасно підтримувати його як кандидата на посаду голови держави.

Діючий президент США зазначив, що Трамп не має ні темпераменту, ні знань, які необхідні для того, щоб очолити країну.

"Це було правдою навіть перед тим, як ми почули про його ставлення до жінок", - сказав американський лідер.

Як повідомляли раніше, в Національному комітеті Республіканської партії розглядають законні варіанти того, як можна замінити Трампа на іншого кандидата в президенти.

Кілька днів перед тим рейтинг Трампа впав. Після цього багато представників Республіканської партії публічно заявили, що відкликають свою підтримку цього кандидата в президенти США. Скандал стався після публікації запису розмови, яка відбулася 2005 року, в якій Трамп зневажливо відгукнувся про жінок.

Трамп також розповів про невдалу спробу спокусити заміжню жінку. Пізніше мільярдер перепросив за ці висловлювання, але зазначив, що не збирається добровільно виходити з президентської гонки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram