ГоловнаСвіт

Лавров звинуватив США в "агресивній русофобії"

"Йдеться про агресивні кроки, які зачіпають наші національні інтереси"

Лавров звинуватив США в "агресивній русофобії"
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив США в "агресивній русофобії". В інтерв'ю російському "Первому каналу" він заявив, що це зараз - основа американської політики щодо РФ.

"Мова йде не просто про риторичну русофобії, а про агресивні кроки, які реально зачіпають наші національні інтереси, ставлять під загрозу нашу безпеку. Це наближення НАТО та її військової інфраструктури до наших кордонів, розгортання там американських важких озброєнь, авіації Північноатлантичного альянсу, ПРО, причому в її європейському та азійському сегменті по периметру наших кордонів і кордонів наших союзників. Звичайно, санкції - це прояв недружніх, я б сказав, ворожих дій", - сказав Лавров.

Російський міністр додав, що погіршення відносин між країнами почалося "задовго до України". "Той же закон Магнітського. Потім була абсолютно незрозуміла образа (так дорослі люди, по-моєму, не повинні ображатися) через Сноудена. Нас звинуватили в тому, що ми його завербували, затягли до себе", - сказав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що нинішня ситуація небезпечніша, а відносини між США і Росією гірші, ніж за часів "холодної війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram