ГоловнаСвіт

Латвія посилила боєготовність через навчання ЗС Росії поблизу кордону

Біля кордону проходять спільні навчання російських 76-ї та 98-ї повітряно-десантної дивізії з елементами повноцінної бойової діяльності. 

Латвія посилила боєготовність через навчання ЗС Росії поблизу кордону
Совместные военные учения Китая и РФ
Фото: twitter.com/Puolustusvoimat

У Національних збройних силах Латвії розпочато активний "переклик" персоналу, а також посилено спостереження за кордоном і повітряним простором держави. Приводом до цього стала висока активність армії Росії у безпосередній близькості до країн Балтії, передаєет Delfi.

За інформацією латвійського Міноборони, протягом двох днів біля кордону Латвії ідентифіковані літаки ВПС РФ: тактичні бомбардувальники Су-27, багатоцільові винищувачі Су-27, а також військово-транспортний Ан-26.

"Біля сухопутного кордону проходять спільні навчання 76-ї і 98-ї повітряно-десантної дивізії з елементами повноцінної бойової діяльності. Крім цього, 76 дивізія вперше укріплена танковою ротою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство оборони Росії підтвердило переміщення оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М" у Калінінградську область прикордонною з Литвою і Польщею територію. Як заявив офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков, розгортання є частиною звичайних навчань по всій Росії за участю тактичних ракет "Іскандер-М" дальністю близько 500 кілометрів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram