ГоловнаСвіт

Трьох підозрюваних у підготовці теракту затримано в Німеччині

Головного підозрюваного - 22-річного сирійця - не знайдено. 

Трьох підозрюваних у підготовці теракту затримано в Німеччині
Фото: EPA/UPG

У місті Хемніц на сході Німеччини 8 жовтня поліція затримала трьох осіб, пов'язаних із 22-річним сирійцем Джабером Альбакром із Дамаска, якого підозрюють у намірі підірвати бомбу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Головний підозрюваний - 22-річний уродженець Дамаска (Сирія) Джабер Альбакр - не знайдений.

Представники сил безпеки повідомили, що в будинку Альбакра виявили "кілька грамів" вибухонебезпечної речовини, а сам розшукуваний сирієць був відомий спецслужбам у зв'язку з ісламістськими екстремістськими угрупованнями.

Поліцейські евакуювали мешканців будинку в центрі Хемніца після отримання інформації про планування вибуху сирійцем від внутрішньої розвідувальної служби Німеччини.

Сотні німецьких поліцейських, серед них і спецназівці, були залучені до переслідування Альбакра в одному з районів Хемніца. 

За даними силовиків, місце, час і мотиви планованого нападу залишаються неочевидними. Поліція увірвалася до приміщення, де жив імовірний нападник, і повідомила в Twitter, що вибух був потрібен для доступу в приміщення, але підозрюваного там не знайшли.

Поліція просить жителів оточеного району залишатися у своїх квартирах.

Нагадаємо, 25 липня кримінальна поліція Німеччини повідомила, що запідозрила понад 410 мігрантів у зв'язках із терористами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram