ГоловнаСвіт

Керрі закликав почати розслідування військових злочинів Росії в Сирії

Держсекретар США заявив, що сирійські війська вкотре завдали удару по лікарні.

Керрі закликав почати розслідування військових злочинів Росії в Сирії
Джон Керри
Фото: пресс-служба президента

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що дії Росії і Сирії повинні бути розслідувані за військові злочини, вчинені в сирійському Алеппо щодо мирних жителів провінції.

Про це повідомляє ABC з посиланням на повідомлення Associated Press.

За його словами, сирійські сили вночі завдали ударів по лікарні, в результаті чого загинуло 20 людей, близько 100 отримали поранення.

Керрі заявив, що Росія повинна надати світу "більше, ніж просто пояснення" через звинувачення в атаках на лікарні, дітей та жінок. Такі дії Росії, підкреслив він, "заслуговують належного розслідування військових злочинів". Він також назвав атаки Росії на цивільні об'єкти "далекими від випадковостей".

Керрі звинуватив Сирію і Росію в "стратегії тероризування цивільного населення".

Відносини між Росією і США загострилися після того, як країни звинуватили одна одну у невиконанні зобов'язань щодо сирійських домовленостей. Після цього США заявили, що розмірковують про припинення договору і відмовилися обмінюватися з Росією інформацією щодо бойових дій в Сирії.

Також повідомлялося, що у Вашингтоні розглядають можливість нанесення ударів по позиціях сирійської армії, яку підтримує Росія. Російська влада у відповідь звинуватила США у підтримці тероризму і пообіцяла збивати американські ракети в Сирії.

Також Росія призупинила угоду із США про утилізацію нібито "через недружні дії США щодо Росії", в результаті яких виникла загроза стратегічної стабільності.

Нагадаємо, що напередодні Росія пригрозила збивати будь-які невпізнані об'єкти у Сирії, а сьогодні Держдума проголосувала за безстрокове розміщення російської авіабази в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram