ГоловнаСвіт

У Держдумі запропонували відновити військові бази в Латинській Америці та Африці

У Москві стверджують, що, розміщуючи військові бази за кордоном, Росія забезпечує безпеку населення цих країн.

У Держдумі запропонували відновити військові бази в Латинській Америці та Африці
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Чепа виступив за відновлення раніше закритих військових баз у Латинській Америці, країнах Південно-Східної Азії (ПСА) і Африці.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Вважаємо, що необхідно розглянути питання про нашу присутність і в інших регіонах світу. Вважаю, що національним інтересам відповідало би відновлення раніше закритих наших військових баз у Латинській Америці, Південно-Східної Азії і Африці", - сказав він.

У п'ятницю парламентарій представив позицію фракції "Справедлива Росія" під час розгляду питання про ратифікацію угоди РФ і Сирійської Арабської Республіки про розміщення авіаційної бази в Сирії.

Чепа зазначив, що розміщення авіаційної групи в Сирії за своєю значимістю можна порівняти з відновленням з 2007 року постійного патрулювання російською стратегічною авіацією повітряного простору над світовим океаном.

За його словами, розміщення Росією військових баз за кордоном спрямоване на "запобігання ведення військових дій проти дружніх держав із боку зовнішніх сил, що за своєю суттю є розв'язуванням військових конфліктів".

Чепа зазначив, що таким чином Росія забезпечує безпеку населення цих країн і виступає гарантом дотримання прав людини, "тоді як США, що мають більш ніж 650 військових баз за кордоном, посилюють свою військову присутність заради встановлення геополітичного контролю над світовим простором".

На початку вересня США і Росія домовилися про оголошення перемир'я, проте після набуття ним чинності поблизу Алеппо під авіаудари потрапив гуманітарний конвой ООН і Червоного півмісяця. США звинуватили в цьому російську авіацію. Після цього на початку жовтня Росія разом із Сирією завдали авіаудару по лікарні в Алеппо.

Невдовзі після цього США оголосили про припинення контактів із Росією щодо Сирії, звинувативши країну в порушенні умов припинення вогню.

Як повідомляли раніше, США розглядають введення додаткових санкцій проти РФ як можливий варіант реагування на російську агресію в Сирії і відмову продовжувати мирний діалог.

Крім того, Німеччина розглядає введення нових санкцій проти РФ через Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram