ГоловнаСвіт

У Росії подешевшав похорон перших осіб

Суми на поховання скоротять майже наполовину.

У Росії подешевшав похорон перших осіб
Мемориальное кладбище в Мытищинском районе Подмосковья
Фото: mil.ru

Міністерство оборони Російської Федерації скоротило розмір передбачуваних витрат на поховання перших осіб держави - президентів, прем'єрів і міністрів.

Про це повідомляє Газета.Ru з посиланням на документи відомства.

"Ще в березні цього року на поховання труни з тілом голови держави Міноборони пропонувало витрачати до 1,18 млн руб. (близько 490 тис. грн)., тоді як нинішній законопроект передбачає витрату на ці цілі в межах 706 тис. руб. (близько 293 тис. грн). При цьому витрати на надгробок скоротилися всього на 1 тис. руб., до 3,927 млн руб. (1,6 млн грн)", - йдеться в повідомленні.

Наприклад, на поховання президентів СРСР і Російської Федерації відомство пропонує закладати в бюджет до 706 тис. руб. (при похованні труни з тілом в землю), до 653 тис. руб. (при похованні урни з прахом в землю) або до 592 тис. руб. (урни з прахом в нішу колумбарію). При цьому на надгробні споруди при похованні президентів Міноборони пропонує витрачати до 3,927 млн руб.

Витрати на поховання прем'єра або міністрів передбачаються більш скромними: на поховання труни з тілом в землю - до 483 тис. руб., а урни з прахом в землю - до 429 тис. руб., урни з прахом в нішу колумбарію - до 369 тис. руб. Розмір оплати витрат на надгробки для прем'єрів і міністрів встановлюється на рівні до 3,575 млн руб.

Загалом, в новому законопроекті сума на похорон скоротилася від 44% до 49%.

Ховати чиновників на федеральному військовому меморіальному кладовищі, яке в 2001 році було засновано Указом Путіна. Кладовище займає територію понад 50 га в Митищинському районі Московської області.

За даними видання, витрати для звичайних громадян на проводи в останню путь в рази менші. Для пенсіонерів, які не працювали, і  громадян, які не працювали та не були пенсіонерами на момент смерті, в Москві передбачено соціальну допомогу для покриття витрат на поховання в розмірі 16 тис. 277 руб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram