ГоловнаСвіт

Росія не давала слідчим радарні дані про катастрофу МН17, - прокуратура Нідерландів

Представники голландської прокуратури не збираються публічно спростовувати заяви представників МЗС РФ.

Росія не давала слідчим радарні дані про катастрофу МН17, - прокуратура Нідерландів
Фото: novayagazeta.ru

Заяви МЗС РФ із приводу того, що вони надали міжнародній слідчій групі первинні радарні дані про катастрофу малайзійського Boeing-777, який було збито над Донецькою областю, не відповідають дійсності.

Про це сказав офіційний представник генпрокуратури Нідерландів Вім Де Браун у коментарі "Радіо ЄС - Європейська станція".

Речник МЗС РФ Марія Захарова заявила минулого тижня, що за кілька днів до оприлюднення звіту слідчої групи (Joint Investigation Team) з приводу катастрофи МН17 Росія надала первинні дані з радарів, а експерти нібито проігнорували їх.

"Ні, ми досі нічого не отримували від РФ. Ніякої інформації з цього приводу вони нам не давали. Так, ми дійсно знаємо про нібито існування радарних даних, але як і ви, тільки з публікацій у газетах, публічних виступах представників РФ" , - сказав Вім Де Браун.

Він також зазначив, що представники голландської прокуратури не збираються публічно спростовувати заяви представників МЗС РФ. "Ні, ми цим не повинні займатися. Це вже справа МЗС Нідерландів", - додав представник прокуратури.

Як повідомляли, міжнародна група з розслідування катастрофи МН17 дійшла висновку, що літак було збито з контрольованої проросійськими бойовиками території Донбасу із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії і повернутого туди ж.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів і 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram