ГоловнаСвіт

Паризька хартія з питань клімату набуде чинності 4 листопада

Учасниками Угоди є 73 країни і ЄС.

Паризька хартія з питань клімату набуде чинності 4 листопада
Фото: un.org

Паризька хартія з питань клімату набуде чинності вже 4 листопада.

Про це оголосив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

, передає Центр новин ООН.

"Я радий повідомити, що сьогодні було досягнуто другої й останньої умови, необхідної для набуття чинності Паризької угоди. Угода набуде чинності 4 листопада 2016 року", - заявив прес-секретар Пан Гі Мун.

Угода набуває чинності на 30-й день після того, як її ратифікують не менш ніж 55 країн, на які припадає в сукупності як мінімум 55% світових викидів парникових газів. Число країн перевищило необхідний мінімум ще 21 вересня, коли відбувся спеціальний захід, присвячений Паризькій угоді.

Однак на ці країни припадало менш ніж 55% сукупних емісій парникових газів. Сьогодні цієї якості досягнуто. 2 жовтня ратифікаційну грамоту з приводу Паризького договору передала Індія, на частку якої припадає 4,1% викидів парникових газів.

4 жовтня це зробила Нова Зеландія. 5 жовтня до Договору приєдналися Канада, Європейський Союз, Австрія, Німеччина, Франція, Угорщина, Мальта, Португалія, Словаччина, а також Болівія і Непал.

Загалом учасниками Паризької угоди нині є 73 країни і ЄС як регіональна організація.

Пан Гі Мун закликав держави, які ще не ратифікували Паризьку хартію, приєднатися до кола її учасників найближчим часом. Він нагадав, що в листопаді в Марракеші, Марокко, пройде 22-га Конференція країн-учасниць Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату.

Нагадаємо, Україна підписала Паризьку хартію про клімат 22 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram