ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці відбили атаку сил Асада і ВПС Росії на півдні Алеппо, - ЗМІ

Армія Асада розвиває наступ на Алеппо за підтримки іранських бійців і російських ВПС

Сирійські повстанці відбили атаку сил Асада і ВПС Росії на півдні Алеппо, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці повідомили у вівторок, 4 жовтня, що відбили наступ армії президента Башара Асада на півдні Алеппо.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Повстанці повідомили, що завдали шкоди військам Асада після декількох годин боїв на околиці кварталу Шейх Саїд в утримуваній опозицією південній частині Алеппо.

"Ми відбили їхній наступ на Шейх Саїд і знищили десятьох солдатів Асада, а також кілька транспортних засобів", - заявив боєць повстанської групи "Файлака аль-Шам", який назвався Абдуллою аль-Халабі.

Лояльні до Асада ЗМІ повідомили, що сирійська армія розвиває наступ за підтримки іранських бійців і російських ВПС, аби повернути повний контроль над Алеппо, втрачений 2012 року.

За два тижні після колапсу перемир'я спостерігачі із Сирійської обсерваторії з прав людини зафіксували загибель 293 цивільних осіб на сході Алеппо в результаті авіаударів і падіння снарядів. У підконтрольних Асаду районах вони нарахували 25 загиблих від артилерії опозиції.

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн у вівторок застеріг Росію від застосування запальної зброї в оточеній східній частині сирійського Алеппо. Він попередив, що застосовані там методи ведення боїв можуть розглядатися як військові злочини.

У понеділок США оголосили про припинення контактів із Росією щодо Сирії. За кілька днів до цього в Держдепі попереджали, що можуть призупинити спільну з Росією роботу, якщо сирійська і російська армія не припинять бомбардування Алеппо і не відновлять режим припинення вогню. У Держдепі зазначили, що Москва не виконала умов російсько-американських угод щодо Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram