ГоловнаСвіт

Президент Колумбії оголосив про новий етап діалогу з повстанцями

Низка лідерів колумбійських повстанців заявила про розчарування після референдуму.

Президент Колумбії оголосив про новий етап діалогу з повстанцями
Хуан Мануэль Сантос
Фото: EPA/UPG

Президент Колумбії Хуан Мануель Сантос оголосив про новий етап діалогу з повстанським угрупованням Революційні збройні сили Колумбії (FARC).

Про це повідомляє euronews.

"Двостороннє та повне припинення вогню (між урядом і FARC) було підписано до 31 жовтня. Сподіваюся, що можемо просунутися в наших угодах, у діалозі, тож ми будемо здатні закріпити зміни та угоди, які дозволять нам іти вперед з рішенням щодо виходу з конфлікту в руках", - заявив Сантос.

Колумбійський лідер має намір найближчим часом зустрітися з лідером кампанії незгодних з примиренням, екс-президентом Колумбії Альваро Урібе для обговорення нового етапу примирення. Урібе стоїть на жорстких позиціях стосовно ліворадикалів, виступаючи проти їх амністії і залучення в політичні процеси в країні (за згодою, повстанцям були обіцяні місця в парламенті).

"Наше невдоволення викликає не замовчування проблем (злочини з обох сторін). Наше невдоволення зумовлене тим, що вони погодилися з речами, які суперечать демократії в Колумбії. Перше, що потрібно, - це щоб національний уряд, який підписав цю угоду, чітко заявив про свою готовність його підкоригувати", - заявив Урібе.

За останніми даними, низка лідерів FARC заявила про розчарування після референдуму. Звучать побоювання, що марксисти можуть відмовитися від продовження переговорів.

Нагадаємо, 2 жовтня жителі Колумбії відхилили на референдумі мирну угоду, яка мала завершити 52-річну громадянську війну між урядовою армією і ліворадикальним угрупованням Революційні збройні сили Колумбії (FARC).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram