ГоловнаСвіт

Напарник Трампа на виборах накинувся з критикою на Путіна

Кандидат у віце-президенти заявив, що США повинні продемонструвати силу.

Напарник Трампа на виборах накинувся з критикою на Путіна
Фото: EPA/UPG

Кандидат у віце-президенти США від Республіканської партії Майк Пенс різко розкритикував президента Росії Володимира Путіна.

Тема Росії була однією з центральних під час дебатів кандидатів у віце-президенти США в ніч на середу, повідомляє Los Angeles Times.

Зокрема, Пенс різко відгукнувся про останні події в Сирії. "На російські провокації треба відповісти американською силою", - сказав він. Пенс також заявив про необхідність розмістити елементи ПРО США в Чехії і Польщі, проти чого завжди виступала Москва. Самого Путіна республіканець назвав "маленьким і агресивним" і звинуватив його в корупції.

"Нам треба, щоб Америка демонструвала свою міць на світовій арені. І коли Дональд Трамп стане президентом, росіяни й усі інші зрозуміють, що мають справу із сильним головою Америки", - пообіцяв Пенс.

Зі свого боку Тім Кейн звинуватив кандидата в президенти від республіканців Трампа в тісних зв'язках з Росією і в захопленні Путіним.

Дональд Трамп у минулому неодноразово захоплювався Путіним і виступав за тісну співпрацю з Москвою в Сирії. Ці заяви він, однак, робив до того, як США цього тижня розірвали діалог із Росією щодо Сирії.

Напередодні позицію Москви розкритикував і Трамп. Виступаючи на мітингу в Аризоні, він заявив, що "Росія порушила угоду про перемир'я, цьому слід покласти край, і зробити це швидко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram