ГоловнаСвіт

Прихильниця Путіна на чолі партії британських євроскептиків пішла у відставку

Даян Джеймс протрималася на посаді 18 днів.

Прихильниця Путіна на чолі партії британських євроскептиків пішла у відставку
Дайан Джеймс
Фото: EPA/UPG

Лідерка Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) Даян Джеймс йде у відставку зі своєї посади через 18 днів після обрання.

У заяві газеті Times Джеймс пояснила, що йде з особистих і професійних причин, пише "Бі-бі-сі".

"Стало очевидно, що я не маю ні достатньої влади, ні повної підтримки моїх колег у Європейському парламенті і партії, щоб запровадити зміни, які я вважаю необхідними і на яких ґрунтувалася моя кампанія", - йдеться в заяві.

56-річна Даян Мартін Джеймс - колишня підприємниця і одна з чотирьох членів UKIP, які входять до складу Європейського парламенту.

Вона офіційно замінила на посаді лідера партії Найджела Фараджа 16 вересня, обійшовши чотирьох суперників.

Фарадж покинув посаду в липні 2016 року, після того як 23 червня на референдумі більшість британців проголосували за вихід країни з Європейського Союзу. Фарадж належить до числа політиків-євроскептиків і є одним з головних ідеологів Брекзиту.

Партія незалежності дотримується консервативних поглядів і виступає за різке обмеження імміграції. UKIP була активним учасником кампанії за вихід країни з ЄС.

На початку квітня 2015 року в інтерв'ю радіостанції LBC Джеймс заявила, що захоплюється президентом Росії Володимиром Путіним, якого вона назвала "націоналістом, який понад усе ставить інтереси своєї країни". Тоді ж вона звинуватила ЄС у загостренні ситуації в Україні і провокуванні Москви на захист російськомовного населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram